Οι Πανιώνιοι έδιωξαν τον φασίστα Γιατζόγλου και αυτός διαμαρτύρεται: «Εχουμε αριστερή χούντα»

0
219

Η ανακοίνωση της πρόσληψης του γνωστού για τις χρυαυγήτικες απόψεις του προπονητή στον Πανιώνιο προκάλεσε την οργή των φιλάθλων της ομάδας. Η διοίκηση αναδιπλώθηκε, προκαλώντας έτσι άλλο ένα ακροδεξιό ξέσπασμα του 70χρονου βετεράνου

Αρχικά κάποιος θεώρησε καλή ιδέα να αντικαταστήσει στον μπασκετικό Πανιώνιο τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο με τον Στιβ Γιατζόγλου. Επειτα οι φίλαθλοι της ομάδας αντέδρασαν. Οχι γιατί ο Γιατζόγλου δεν είναι καλός προπονητής –μπορεί και να είναι– αλλά για το ότι είναι ένας γνωστός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, θιασώτης της ακροδεξιάς και ρατσιστικής ρητορικής της, ένας άνθρωπος που έχει φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «μια κακιά στιγμή»... Και έτσι η διοίκηση του Πανιωνίου ανέκρουσε πρύμναν και ανακάλεσε την πρόσληψη του 70χρονου προπονητή.

Αυτή η δραματική εξέλιξη μπορεί να προκαλεί γέλιο για το τι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες τον Πανιώνιο στο μπάσκετ. Προκαλεί σίγουρα θαυμασμό για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των φίλων του Πανιωνίου που ενεργοποιήθηκαν άμεσα και υπέδειξαν στη διοίκηση το ιστορικό λάθος της να βάλει στην οικογένεια της ομάδας έναν άνθρωπο με τέτοιες απόψεις, εκ διαμέτρου αντίθετες με τις διαχρονικές αξίες του συλλόγου. Αλλά προκάλεσε και την οργή του Γιατζόγλου. Που βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει ένα ακόμη ακροδεξιό κήρυγμα περί «αριστερής δικτατορίας» κλπ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος ήταν λιτή αλλά περιεκτική:

«Η διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος Βίκος COLA συναισθανόμενη τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των φιλάθλων στην απόφαση συνεργασίας με τον Στηβ Γιατζόγλου, ο οποίος στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε ακραίο πολιτικό χώρο, εκ διαμέτρου αντίθετo με τις διαχρονικές αξίες και ήθη του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης, αποφάσισε τη ματαίωσή της». Ο Γιατζόγλου που είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Πέμπτης, «απολύθηκε» ύστερα από λίγες ώρες με τον Πανιώνιο να επιστρέφει στον Βαγγέλη Ζιάγκο.