Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιβεβαιώνει για άνοιξη ο Μπαχ! Στον “αέρα” επενδύσεις 12 δισ. δολάρια στην Ιαπωνία

Visitors wearing protective face masks following an outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) are seen through the Olympic rings in front of the Japan Olympics Museum, a day after the announcement of the games' postponement to 2021, in Tokyo, Japan March 25, 2020. REUTERS/Naoki Ogura

 

 

 

Επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει τη ΔΟΕ να εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο την άνοιξη του 2021, με τον ίδιο τον Μπαχ να σχολιάζει το γεγονός.

“Μετά την αναβολή της Ολυμπιάδας θα απαιτηθούν θυσίες και συμβιβασμοί από όλους τους εμπλεκόμενους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας ότι οι αναπροσαρμοσμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του καλοκαιριού του 2021, με την Άνοιξη να κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σενάριο για διεξαγωγή τους την άνοιξη

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Ιαπωνική κυβέρνηση υπέκυψαν χθες (24/03) στις έντονες πιέσεις από τους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς, τη στιγμή που η πανδημία κορονοϊού εξαπλώνεται.

Η αναβολή αποτέλεσε αναμφίβολα ένα τεράστιο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε προετοιμασίες, αλλά και για το κύρος του Ολυμπιακού κινήματος και τον ίδιο τον Μπαχ, που είχε δεχθεί έντονη κριτική επειδή δεν αντέδρασε νωρίτερα, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία.

Πηγή:www.newsit.gr