Ομιλία του Απ. Κατσιφάρα σε ημερίδα για τις μεταφορές με συμμετοχή υπουργών και ευρωβουλευτών

0
244

Σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας, έθεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην «συνάντηση Δημοκρατίας» όπως χαρακτήρισε την ημερίδα που διοργανώθηκε στην Άρτα με θέμα τις μεταφορές, την προσβασιμότητα και τη διασυνδεσιμότητα, σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2018, με συμμετοχή ευρωπαίων ευρωβουλευτών, της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και κυβερνητικών στελεχών. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία των υπουργών υποδομών και Μεταφορών Χρήστου ΣπίρτζηΝαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλήτης υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καρχιμάνη.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας , στην παρέμβασή του, αποτελούν κατάκτηση οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, αλλά δεν μπορεί να είναι ημιτελές ένα έργο, σημείωσε αναφερόμενος στην Ολυμπία Οδό.

«Το έργο θα ολοκληρωθεί όταν ο νέος οδικός άξονας θα φθάσει μέχρι την Τσακώνα και το καλό Νερό. Πρέπει να συνδέσουμε την Ιόνια και την Ολυμπία οδό με αναπτυξιακούς πόλους, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, βιομηχανικές περιοχές. Μόνο τότε οι οδικές αρτηρίες θα γίνουν αρτηρίες ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Ιδιαίτερα στάθηκε και στην αναγκαιότητα της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο και την επέκταση μέχρι το Καρπενήσι. Αλλά και την οδική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με τη Δυτική Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα. 

Αναφορικά με την Ολυμπία Οδό, σημείωσε την επιβεβλημένη σύνδεσή της με την Πατρών-Τριπόλεως και τους αναπτυξιακούς πόλους της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κατακόλου.

Αναφερόμενος στα σιδηροδρομικά δίκτυα επεσήμανε την ανάγκη να φθάσει το τρένο στολιμάνι της Πάτρας και Πύργο-Αρχαία Ολυμπία. Ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας προαστιακού από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και έδωσε μια σαφή εικόνα για την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα. 

Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Τέλος ο κ. Κατσιφάρας αναφερόμενος στην πορεία της Ευρώπης , με αφορμή και την παρουσία των ευρωβουλευτών είπε: «Το διακύβευμα δεν είναι άλλο παρά η δημοκρατική πορεία της Ευρώπης. Πρέπει να ξαναβρούμε τον ιστορικό μας ρόλο μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένειά μας».