Όταν κόβονται τα πεύκα στο Επαρχείο για παιδικές χαρές…!

0
273

Μια από τις σημαντικότερες ΄΄ταυτότητες΄΄ που διαθέτει η πόλη του Πύργου, είναι η τεράστια ΄΄γυμνή΄΄ κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα) και ο λόφος του Επαρχείου με τα αιωνόβια πεύκα.

  Το πράσινο και οι παιδικές χαρές πάνε μαζί, η λογική του καταστρέφουμε για να δημιουργήσουμε κάτι άλλο, είναι πολύ βλαβερή κι επικίνδυνη, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

  Ξεχνούν κάποιοι ότι το ανώτατο θεσμικό όργανο, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ν’ αποφασίζουν γι’ αυτούς πριν από αυτούς, μόνο οι άλλοι…

  Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πιο αρμόδια όργανα στην πολιτεία, τα οποία και θα μπορούσαν να αποφανθούν για την επικινδυνότητα ή μη των πεύκων αυτών, ή με τυχόν ανάλογες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, να μη χαθεί αυτό το ιστορικό φυσικό κάλλος και πνεύμονας οξυγόνου της πόλης μας.

  Ωστόσο τέτοιου είδους αδικαιολόγητες και συνάμα αυταρχικές συμπεριφορές και πράξεις, οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και την καταστροφή των ελάχιστων εναπομείναντων στοιχείων που διαθέτει ο Πύργος.

  Η κατακραυγή και αντίδραση της κοινωνίας είναι μεγάλη, γι’ αυτούς που αποφάσισαν να προβούν σ’ αυτή την πράξη. Όπως το ίδιο ευθύνονται κι αυτοί οι οποίοι δεν αντιδρούν σε τέτοια φαινόμενα, φοβούμενοι μην τους οδηγήσουν στην ΄΄καραντίνα΄΄ και χάσουν τα προσωπικά τους οφίτσια και οφέλη… 

 

Παναγιώτης Σκαρτσιάρης

Πρώην Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου