Ουγγαρία: Ατύχημα με τον ιό Έμπολα σε εργαστήριο-Σε καραντίνα ένας εργαζόμενος

0
212

Ένα μέλος του προσωπικού επιστημονικού εργαστηρίου έχει τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης διότι εκτέθηκε από ατύχημα στον εξαιρετικά θανατηφόρο ιό Έμπολα, αλλά δεν έχει εμφανίσει κανένα απολύτως σύμπτωμα της ιδιαίτερα μολυσματικής ασθένειας αυτής μέχρι τώρα, γνωστοποίησαν υπηρεσίες υγείας.

Το ατύχημα σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα και το στέλεχος αυτό παραμένει υπό παρακολούθηση σε μια ειδικευμένη μονάδα στο νοσοκομείο, διευκρίνισε το εθνικό ινστιτούτο υγείας της Ουγγαρίας (OKI).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε ότι έστειλε ένα πειραματικό εμβόλιο και άλλα σκευάσματα στην Ουγγαρία, τα οποία χορηγήθηκαν στο μέλος αυτό του επιστημονικού προσωπικού.

«Ο ΠΟΥ θεωρεί τον κίνδυνο εξάπλωσης του Έμπολα εξαιτίας αυτού του συμβάντος αμελητέο», τόνισε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Το μέλος του επιστημονικού προσωπικού που εκτέθηκε ετέθη αμέσως σε απομόνωση βάσει των τυποποιημένων επιχειρησιακών διαδικασιών (…). Το πρόσωπο αυτό δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα» της ασθένειας, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Ο Έμπολα έχει γίνει τρεις φορές πιο φονικός

Ουδείς από τους δύο οργανισμούς έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπο που εργαζόταν στο εργαστήριο, ή το πώς έγινε το ατύχημα.

Έρευνα: Γλίτωσαν από τον Έμπολα, υποφέρουν από τις επιπτώσεις του

Σύμφωνα με το OKI, δεν υφίσταται καμιά απειλή για τους συναδέλφους του προσώπου αυτού ή τον γενικό πληθυσμό.

Πάνω από 11.300 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χειρότερου ξεσπάσματος επιδημίας του ιδιαίτερα μολυσματικού ιού Έμπολα, που έπληξε κυρίως τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, από το 2013 μέχρι το 2016.

πηγή:cnn.gr