Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.: Συναντήσεις με Δήμαρχο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

 

 

 

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ τέθηκαν επί τάπητος στις συναντήσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με Δημάρχους της Ηλείας. “Στο πλαίσιο των συναντήσεων που προγραμματίζει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, μετά από απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 με το Δήμαρχο Πύργου, κ. Αντωνακόπουλο Παναγιώτη και το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλο Γεώργιο, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

“Τέθηκαν σημαντικά θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους όπως η καθολική προσβασιμότητα στις δημοτικές υπηρεσίες, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και ραμπών διάβασης, η απαλλαγή- μείωση των δημοτικών τελών καθώς και έκπτωση στον λογαριασμό ύδατος, η πρόσληψη προσωπικού μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, η διοργάνωση και υλοποίηση εθελοντικών αιμοδοσιών καθώς και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών (δωρεά οργάνων, μυελού των οστών κ.α.)

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που απαιτούν στοχευμένες ενέργειες όπως:

Στο Δήμο Πύργου:

Ενημέρωση για την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ-μεΑ, υπό την εποπτεία του Δήμου, προσφέροντας σημαντική στήριξη στα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες του Δήμου Πύργου
Παρεμβάσεις στο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο καθώς και στο ΕΕΕΕΚ Πύργου.