Πανελλαδικές: Η επιτροπή εξετάσεων έκανε …πατάτα και έδωσε λάθος απάντηση σε θέμα – Το εντόπισε πατρινός φυσικός

 

 

 

 

Τελικά αποδέχθηκε την γκάφα της η κεντρική επιτροπή εξετάσεων στο ερώτημα της Φυσικής που έδωσε λάθος απάντηση!

Oπως έγραψε χθες το tempo24   κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων, με το παλαιό σύστημα, δόθηκε θέμα στην Φυσική η απάντηση του οποίου από την πλευρά της επιτροπής ήταν λανθασμένη. Ωστόσο, ο πατρινός φυσικός Κώστας Ταβαντζής εντόπισε το λάθος με αποτέλεσμα η επιτροπή με καθυστέρηση να παραδεχθεί …την πατάτα που έκανε, στέλνοντας την ορθή απάντηση στα βαθμολογικά κέντρα, μετά την αυτονόητη αναστάτωση που δημιουργήθηκε.

Ο φυσικός Κώστας Ταβαντζής

 

Μάλιστα ο Κώστας Ταβαντζής σε ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook σχολιάζοντας την κατάσταση έγραψε:

Ερωτήματα ενός αφελή πολίτη
Το ότι η Κεντρική επιτροπή εξετάσεων (ΚΕΓΕ) έδωσε λάθος απάντηση σε θέμα Φυσικής των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι ΕΙΔΗΣΗ.
Είναι είδηση γιατί σπάνια συμβαίνει και κυριότερο γιατί αφορά τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές, τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς, κυρίως τους Φυσικούς και την κοινωνία γενικότερα.
Με αυτή την λάθος απάντηση που δόθηκε στα βαθμολογικά κέντρα, διορθώνονται τα γραπτά των υποψηφίων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τα φροντιστήρια «ΠΡΙΣΜΑ» επεσήμαναν το λάθος και έγραψαν ανακοίνωση που στάλθηκε σε τοπικά ΜΜΕ. Μόνο το TEMPO 24 το θεώρησε είδηση και το πρόβαλε σε περίοπτη θέση. Γιατί αποσιωπήθηκε από όλα τα άλλα μέσα; Μας θεώρησαν αναξιόπιστους; Γιατί τότε μετά την δημοσίευση του TEMPO 24 απέσυραν τις ήδη αναρτημένες απαντήσεις τους και τις ανάρτησαν πάλι με τη λύση που προτείναμε;
Ας δούμε τι έγινε στη συνέχεια.
Με παρέμβασή μας η ομοσπονδία φροντιστών (ΟΕΦΕ) εξέτασε το θέμα και αποδέχτηκε τη λύση που προτείναμε, θεωρώντας λάθος τη λύση της ΚΕΓΕ. Τη σωστή απάντηση την ανάρτησε επίσημα στην ιστοσελίδα της.
Προφανώς και έφτασε στην ΚΕΓΕ που την αποδέχθηκε και έστειλε ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ στα βαθμολογικά κέντρα.
Κάπως έτσι λοιπόν μια φωνή από το Γαλατικό χωριό ακούστηκε στη Ρώμη.
Για τα τοπικά ΜΜΕ ακόμα δεν αποτελεί είδηση.

πηγή:https://tempo24.news/