Πανωλεθρία για την Apple μετά τα νέα iPhone

 

 

Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone, η Apple, μείωσε τις τελευταίες εβδομάδες την παραγωγή και των τριών νέων μοντέλων κινητών που έβγαλε στην αγορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι αιτία γι’ αυτή την απόφαση της Apple είναι η μειωμένη ζήτηση για τα τρία νέα μοντέλα, τα οποία μάλιστα αυξάνουν τις ανάγκες της εταιρείας για διάφορα εξαρτήματα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Apple σόκαρε τους επενδυτές όταν ανακοίνωσε χαμηλότερες πωλήσεις των αναμενόμενων εν όψει του τελευταίου τριμήνου τους έτους που καταλήγει τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα κάποιοι προμηθευτές της εταιρείας να βγάλουν προειδοποιήσεις για τις πωλήσεις των νέων κινητών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι προβλέψεις για το iPhone XR είναι ιδιαιτέρως προβληματικές, με την Apple να ετοιμάζεται να μειώσει την παραγωγή του κατά το ένα τρίτο από τα 70 εκατομμύρια κομμάτια που είχαν προβλεφθεί να παραχθούν, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Η Apple ενημέρωσε γι’ αυτό τους προμηθευτές της, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

πηγή:www.economistas.gr