Πάτρα: Θύμα της έλλειψης δομών – Τραγικό τέλος για τον Κούρδο μετανάστη Αλί

 

 

 

 

Τραγικό τέλος είχε η ιστορία του Κούρδου μετανάστη που διέμενε στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου πλησίον του ΕΕΣ.

Ο Αλί, όπως τον ήξεραν στη γειτονιά, βρέθηκε χθες νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του, μέσα σε μια λίμνη αίματος από τραύμα που είχε προκληθεί στην περιοχή του κεφαλιού.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε για αρκετή ώρα, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές έρευνες.

Πρόκειται για άτομο, που είχε ψυχιατρικά προβλήματα και πολλές φορές είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε ακόμα και καταμεσής του δρόμου με αιχμηρά αντικείμενα, ενώ άλλες φορές έπεφτε πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι, ο άνδρας διέμενε στην Πάτρα για περίπου 20 χρόνια και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες και διαγνωσμένο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ωστόσο κανένας φορέας ή κοινωνική υπηρεσία δεν είχε ενδιαφερθεί σοβαρά για την περίθαλψή του, αφού είχε βαρύ ιστορικό με πολλές απόπειρες αυτοκτονίας. Μάλιστα μετά τις απόπειρες νοσηλεύονταν για όσο διάστημα απαιτούσε η κατάστασή του στα νοσοκομεία της περιοχής ή στην Ψυχιατρική Κλινική και μετά έπαιρνε εξιτήριο και επέστρεφε στο σπίτι του.

Επί της ουσίας εγκαταλειπόταν στην τύχη του χωρίς να είναι υπό παρακολούθηση και φροντίδα όπως προβλέπεται στα συγκεκριμένα περιστατικά και πολύ περισσότερο επειδή ο συγκεκριμένος ασθενής δεν είχε κάποιο συγγενικό ή φιλικό άτομο για να τον φροντίζει. Υπό τις συνθήκες αυτές ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να συμβεί το μοιραίο.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που έρχεται να δείξει την έλλειψη κατάλληλων δομών φροντίδας των ατόμων με ψυχικά προβλήματα. Ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας το έχει αναδείξει πάρα πολλές φορές χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση από την κεντρική διοίκηση.

Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε χθες στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Σήμερα το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή – νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

πηγή:pelop.gr