Πατρών – Πύργου: “Κάντε διορθώσεις αλλιώς έρχονται προσφυγές” – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

 

 

Βελτιώσεις στη μελέτη χάραξης της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο τμήμα από Καμίνια έως τον προβλεπόμενο κόμβο στην περιοχή του Γομοστού, ζητούν κάτοικοι του Ανω και Κάτω Αλισσού, που με πρωτοβουλία τους, συγκάλεσαν ενημερωτική συγκέντρωση.

Οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους έχουν την ειδικότητα του μηχανικού, εντόπισαν σοβαρά προβλήματα στα σχέδια του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο, στην 7η εργολαβία, αφού δεν ελήφθησαν υπόψη αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και τοπικών φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με τους Αργύριο Κατσιδήμα, αγρ. τοπογράφο μηχανικό, Σωτήρη Σουράνη, πολιτικό μηχανικό και Κωνσταντίνα Μπάκα, αγρ. τοπογράφο μηχανικό, στη μελέτη χάραξης παρατηρούνται τα εξής σοβαρά προβλήματα:

Η σύνδεση με τον νέο αυτοκινητόδρομο διακόπτεται εντελώς και η πρόσβαση σε αυτόν επιτρέπεται μόνο από κόμβους. Η μοναδική οδός που θα μπορούν να συνδεθούν τα δημοτικά διαμερίσματα για να εξυπηρετηθούν κυκλοφοριακά, θα είναι η υφιστάμενη ΠΕΟ Πατρών – Πύργου. Ως εκ τούτου, η κυκλοφοριακή σύνδεση Ανω και Κάτω Αλισσού, καθώς και των γειτονικών διαμερισμάτων, καθίσταται δυσχερέστατη.

πηγή:pelop.gr