Πατρών-Πύργου: «Τελεσίγραφο» Φαρμάκη σε Καραμανλή: «Ο χρόνος τελείωσε.Αναμένουμε πρωτοβουλίες»

 

 

 

 

Βαρύ ήταν το κλίμα στη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην Ηλεία λόγω του νέου τροχαίου δυστυχήματος.Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έκανε την διαδρομή Πάτρα-Πύργος χθες και δεν έκρυψε την θλίψη του. Ενημέρωσε επίσης για την προσεχή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Η συνάντηση θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου και θα παραβρεθούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συσταθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Περιμένουμε και θα αξιολογήσουμε όσα θα ακούσουμε από τον υπουργό…» έλεγε ο Ν. Φαρμάκης σε συνεργάτες του χθες. «Για εμάς ο χρόνος τελείωσε. Αναμένουμε άμεσα πρωτοβουλίες» τον άκουσαν να λέει.

Άνθρωπος και πολιτικός που λειτουργεί με το συναίσθημα, ο Περιφερειάρχης φέρεται να εξέτασε ακόμα και την αναβολή της χθεσινής προγραμματισμένης εκδήλωσης. Η «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπήρξε και μια σκέψη να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στην Περιφέρεια. Κρίθηκε σκόπιμο όμως από τον Ν. Φαρμάκη ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε μεν τραγικά επίκαιρο χαρακτήρα, αλλά το ίδιο θα έπρεπε να είχε γίνει και με όλα τα θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πατρών-Πύργου.

Έκρινε λοιπόν ο Περιφερειάρχης ότι θα επιδείκνυε τον έμπρακτο σεβασμό στη μνήμη όλων των θυμάτων του αυτοκινητόδρομου, υπηρετώντας τον ρόλο που τους εμπιστεύθηκαν οι 700 χιλιάδες των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας και ασκώντας τις πιέσεις που προβλέπονται θεσμικά και πολιτικά. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθεί από οποιονδήποτε να κάνει πολιτική τυμβωρυχία στο συγκεκριμένο θέμα.

Οπως είπε ο Ν. Φαρμάκης στους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Ηλείας δεν μπορούσε μετά από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός και την απώλεια ακόμα δύο συνανθρώπων μας να αισθανθεί χαρά στη χθεσινή εκδήλωση που έγινε κάτω από βαριά ατμόσφαιρα.

Ο περιφερειάρχης, εξέφρασε τη θλίψη του για το δυστύχημα, υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες για την πολύχρονη «περιπέτεια» του έργου είναι πολλές, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

«Ενας δρόμος που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, ακόμα μας στοιχειώνει. Και κάθε μέρα που περνάει, με κίνδυνο να χάνονται και άλλες ζωές, είναι μία μέρα που δεν γυρνάει πίσω, άρα μια μέρα πένθους για όλους μας» ανέφερε.

Μετά από τις καθιερωμένες ευχές που έδωσε στους εργαζόμενους για προσωπική και οικογενειακή υγεία, καθώς επίσης και δύναμη προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, επανήλθε στο θέμα της Πατρών-Πύργου. «Η δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες του τόπου μας ότι θα διεκδικήσουμε την ανάπτυξή του και θα υπερασπιστούμε τα δίκαια συμφέροντά του, ισχύει στο απόλυτο. Γι’ αυτό και η διεκδίκηση κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ώστε να απαλλαχθούμε από την καρμανιόλα, δεν έχει αστερίσκους και δεν θα ακυρωθεί ποτέ και για κανέναν λόγο…».

Ο Χ. Μπονάνος

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, σε δημόσια τοποθέτησή του χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών. Επιπλέον, είπε πως οι απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας «πρέπει να είναι προσδιορισμένες και χρονικά δεσμευτικές», καθώς «η αναβλητικότητα κοστίζει σε ζωές». Αφησε αιχμές για τους χειρισμούς πολιτικών παραγόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επέστησε την προσοχή των πολιτών και για άλλα σημεία του οδικού δικτύου στα οποία σημειώνονται ατυχήματα λόγω της κακής οδηγικής συμπεριφοράς.