Στο πλευρό των κατοίκων του Κάλφα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος

 

 

 

Τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κάλφα, ενός ημιορεινού χωριού που ασχολείται με την κτηνοτροφία και βρίσκεται στο Ν. Αχαΐας, κατέγραψε το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.
Το βασικό τους πρόβλημα, όπως είπαν στον κ. Βασιλόπουλο, είναι η μη παροχή ρεύματος στις σταυλικές τους εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος παραγωγής, αφού δεν μπορούν να εγκαταστήσουν αρμεκτήρια. Ζήτησαν δε από την νέα Περιφερειακή Αρχή, να εντάξει την περιοχή στο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού, καθώς εκτρέφουν πάνω από 13.000 αιγοπρόβατα.
Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας – οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι – και κυρίως ζήτησαν, να αποκατασταθεί άμεσα ο κεντρικός δρόμος Κάλφα – Πόρτες, ο οποίος είναι απροσπέλαστος.
Τέλος, παρέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης την προμελέτη για τη δημιουργία μικρού φράγματος στην περιοχή, ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και να κατασκευαστεί, για να μπορούν να αρδεύουν τις καλλιέργειές τους.
Ο κ. Βασιλόπουλος, αφού τους άκουσε με προσοχή, δεσμεύθηκε πως θα μεταφέρει τα ζητήματα που του τέθηκαν στους αρμόδιους, για να δρομολογήσουν άμεσα λύσεις.
Ειδικότερα, για το θέμα της ηλεκτροδότησης, είπε πως η Περιφερειακή Αρχή θα επιληφθεί μέσω του προγράμματος εξηλεκτρισμού, διευκρινίζοντας παράλληλα πως αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους που διαθέτουν άδεια σταυλικής εγκατάστασης.
Για τα ζητήματα της αγροτικής οδοποιίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πως άμεσα θα υπάρξει συνεργασία με το Δήμου Ερυμάνθου, για να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ για το φράγμα σημείωσε πως θα υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – το έργο είχε ενταχθεί στο παρελθόν στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» – για να δουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη και τι ενέργειες μπορούν να γίνουν από δω και στο εξής.
Κλείνοντας, ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανωθεί ημερίδα για την κτηνοτροφία στο χωριό, με κύριο στόχο τη στήριξη των κτηνοτρόφων και την αναβάθμιση των προϊόντων που παράγουν.