«Ψηλά από τη Γέφυρα» από την Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

0
257

Πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ‘50. Μετανάστες από όλα τα μέρη της γης φθάνουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Κάποιοι από αυτούς παράνομα. Άνθρωποι κάθε λογής που αναζητούν το αμερικάνικο όνειρο και την επιτυχία, αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Μια πορεία που συχνά παρεκτρέπεται και οδηγεί τους πρωταγωνιστές της στην Ύβρη. Ενας Ιταλός μετανάστης, ο Έντι Καρμπόνε εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές
Η ομάδα θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», επιδιώκοντας πάντα την επαφή με τα μεγάλα κείμενα, επιλέγει για φέτος ένα από τα εμβληματικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και παρουσιάζει από 10 Φεβρουαρίου έως και 4 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» του Πύργου το «Ψηλά από τη Γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ σε απόδοση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Ένα έργο με το οποίο ο συγγραφέας του έρχεται για μια ακόμη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με το αμερικανικό όνειρο στην πιο σκοτεινή εκδοχή του και με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία.
Τα πρόσωπα του έργου ερμηνεύουν οι: Νίκος Λαϊνόπουλος (Έντι Καρμπόνε), Διονύσιος Ζάγκλης (Αλφιέρι), Ασπασία Αργυροπούλου (Μπέατρις), Ελένη Αργυροπούλου (Κάθρην), Παύλος Γκόρδης και Άκης Λαγκαδινός (Ροντόλφο σε διπλή διανομή), Γιώργος Μπαλαούρας (Μάρκο) και Κωνσταντίνα Τσονοπούλου (Λουίζα). Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Φανή Ζάγκλη, η επιμέλεια του σκηνικού χώρου ανήκει στο Χάρη Κανελλακόπουλο, οι κατασκευές στον Νίκο Σακκούλη, η αφίσες και οι φωτογραφίες της παράστασης στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, οι φωτισμοί στον Ανδρέα Ζέζα, η επιμέλεια και επεξεργασία του ψηφιακού σκηνικού στον Ευάγγελο Τσάκωνα και το μακιγιάζ στην Ερατώ Αργυρίου.
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ του Πύργου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2018, με ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων 26210 36521 από 6.30 μ.μ.

Πύργος, Τρίτη 30/01/2018