“Ανάσταση” του τοπικού τουρισμού – Ουρές στην Κυλλήνη, βουλιάζει η Κέρκυρα

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Μέχρι χθες το απόγευμα, από τα διόδια Ρίου της Ολυμπίας Οδού, είχαν περάσει 11.600 οχήματα και σε σχέση με πέρυσι, φαίνεται ότι υπάρχει μια αύξηση διελεύσεων κατά 8%.

Από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, ως τις 3 χθες μεσημέρι, είχαν περάσει πάνω από 11.000 οχήματα και η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Οι εκδρομείς του Πάσχα, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, αφού το κόστος των διοδίων είναι φέτος λίγο πιο αυξημένο.

Ανάλογα λοιπόν με του πού θα ταξιδέψει κανείς με το ΙΧ για τις πασχαλινές διακοπές του, θα πληρώσει και το εξής αντίτιμο στα διόδια:

> Αθήνα-Θεσσαλονίκη 31,25 ευρώ-Με επιστροφή 62,50 ευρώ.

> Αθήνα-Πάτρα 11,80 ευρώ-Με επιστροφή 23,60 ευρώ.

> Αθήνα-Καλαμάτα 13,95 ευρώ-Με επιστροφή 27,90 ευρώ.

> Aθήνα-Ιωάννινα (από γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) 38 ευρώ-Με επιστροφή 76 ευρώ.

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Το αδιαχώρητο επικρατεί από τη Μ. Τρίτη στο λιμάνι της Κυλλήνης, με συνεχόμενα δρομολόγια πλοίων προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Στελέχη της λιμενικής αρχής, αναφέρουν ότι, φέτος η κίνηση προς τα δύο νησιά είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές και το λιμάνι γεμίζει με ταξιδιώτες και οχήματα καθημερινά.

Η έξοδος προς τα δύο νησιά του Ιονίου αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και οι ταξιδιώτες, καλό είναι να επικοινωνήσουν με τη ναυτιλιακή εταιρεία Levante Ferries που δρομολογεί τα τρία πλοία «Fior di Levante», «Mare di Levante» και «Κεφαλονιά» στις δύο γραμμές.

«ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Βουλιάζει η Κέρκυρα με την κίνηση των τουριστών να αυξάνεται ραγδαίως.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης «οι κινήσεις για την περίοδο του Πάσχα στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς το φετινό Πάσχα ημερολογιακά συμπίπτει με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, οπότε θα έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού».

Τον πήχη ανεβάζει ψηλά και η κρουαζιέρα, με εννέα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν το νησί μόνο για τις ημέρες του Πάσχα και χιλιάδες επιβάτες, να αποβιβάζονται έστω και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο νησί.

Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και άρα είναι περισσότερα τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν στους θερινούς προορισμούς, με σκοπό να υποδεχθούν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα και ο μέσος όρος διαμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις.

Στην περιοχή, εντονότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κέρκυρα, όπου η τουριστική κίνηση αναμένεται φέτος ενισχυμένη, όπως και στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο. Ικανοποιητική κρίνεται η κίνηση και στην Αχαΐα, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια μπαίνει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Κωστακόπουλος, εκ μέρους της Ενωσης Ξενοδόχων, η πληρότητα το τριήμερο φθάνει στο 90% με 95% σε όλες σχεδόν της περιοχές, όπως το Μεσολόγγι, το Θέρμο, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα, ενώ στη Ναύπακτο η πληρότητα αγγίζει το 100%.