Σ αυτό το Θέατρο του παραλόγου, εσύ τι ρόλο παίζεις ;;

Αν γυρίσετε το χρόνο πίσω, θα θυμηθείτε την περιβόητη προεκλογική πρόταση για τελεφερίκ στο Κατάκολο. Ηταν ένα από τα εντυπωσιακά προγράμματα, του σημερινού δημάρχου Πύργου, που για να κερδίσει ψήφους και εντυπώσεις υποσχόταν το αδύνατο, για εφικτό.
Σ αυτά τα όνειρα του ,ήταν από παλιά και το Θέατρο του Κατακόλου.
Και ήρθε η ώρα ! Μελέτη, πρόταση και 500.000 ευρώ – αν φτάσουν – από τα ταμεία του δήμου.

Και αν οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και όσοι ειδικοί εμπλέκονται, συμφωνούν με το έργο , γιατί δεν ρώτουν για μια φορά και την γνώμη των πολιτών ;
Γιατί δεν ζουν –για μια φορά – σαν καθημερινοί πολίτες του Πύργου και των δημοτικών του διαμερισμάτων ;
Κάντε μια προσπάθεια να αφουγκραστείτε την αγωνία των δημοτών. Θα σας φανεί ποιό χρήσιμο και ενδιαφέρον !
Οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι πολλές.
Δρόμοι γεμάτοι λακούβες, πεζοδρόμια ανύπαρκτα, οικόπεδα γεμάτα ξερά χόρτα, έργα ημιτελή σε βαθμό κακουργήματος (παλιό νοσοκομείο-πλατεία Ανδριάρα-πλατεία Καραισκάκη κλπ), Ποτόκι, υπνωτήρια ΣΠΚ, πάρκο ΣΠΚ, ετοιμόροπα κτίρια (βλέπε Παπαγιάννη), κλειστές παιδικές χαρές στη γειτονιά!!, αθλητικά κέντρα, σκουπίδια παντού και τόσα ακόμα.
Εσωτερική φροντίδα, ολοκλήρωση ημιτελών, καλαισθησία, ευτυχισμένοι πολίτες, χαρούμενοι επισκέπτες.

Και τελικά, την τεχνική μελέτη, την ακολουθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη ;
Δεν θα έπρεπε, σε μια χώρα με μνημόνια και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος τις προηγούμενες δεκαετίες, να υπάρχει μια λογική «εσόδων» από ένα έργο, που θα δαπανηθεί ένα τεράστιο ποσό ;
Πως θα επιστρέψουν πίσω οι δαπάνες του έργου ;
Από την κρουαζίερα ; – που σημειωτέων αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήμτα – και τους επιβάτες της, που αποχωρούν μέχρι το απόγευμα από το λιμάνι (συνεπώς δεν αποτελούν εν δυνάμει κοινό του θεάτρου) ή τους ντόπιους επισκέπτες του επείνιου που η οικονομική τους κατάσταση τους επιτρέπει να επισκέπτονται το Κατάκολο, όλο και λιγότερες φορές (συνήθως από τις 20 Ιουλίου, μέχρι τις 20 Αυγούστου, δηλ. λιγότερο από ένα μήνα)
Η γενική άποψη πάντως είναι, ότι ευτυχισμένος θα είναι ο εκαστότε εργολάβος, οι πολιτικοί που θα ποζάρουν σε φωτογραφίες εγκαινίων και όσοι ακόμα έχουν άμμεσο όφελος από το έργο ..
…και η τοπική κοινωνία θεατής, στο «Θέατρο» του παραλόγου.

ο.Κ.πολίτης