Σχολική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

0
232

Σχολική ημερίδα με τη συμμετοχή μαθητών Σχολείων της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το πρωί (ώρα έναρξης 10 πμ) στο 1ο Γυμνάσιο στον Πύργο. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στον Πύργο για 4η συνεχή χρονιά.

Οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Συμμετέχουν τα Σχολεία : ΓΕΛ Πελοπίου με θέμα «Ταξιδεύοντας στην Ονειροχώρα», ο Γυμνάσιο Πύργου με θέμα «Ο πλαστικός μου….εγκέφαλος!», Γυμνάσιο Καράτουλα με θέμα « Οι λειτουργίες του εγκεφάλου μέσα από Αρχαία Ελληνικά κείμενα», Γυμνάσιο Γουμέρου με θέμα «Η ουσία με νικάει ;;;» 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας με θέμα « Τι σου περνάει απ’ το μυαλό (μέσα από τους αιώνες» και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου με θέμα «Tο νησί των συναισθημάτων». Τα Σχολεία αυτά μέσω των Διευθυντών και των Υπευθύνων Καθηγητών θα παρουσιάσουν σχετικές αναλύσεις, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν μαθητές και μαθήτριες, που επεξεργάστηκαν σχετικά θέματα, με την καθοδήγηση των Καθηγητών που συμμετέχουν στην Ημερίδα.

Το συντονισμό της ανωτέρω εκδήλωσης έχει αναλάβει η κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και τακτικό μέλος της European Dana Alliance for the Brain.

Ήδη τους προηγούμενους μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ηλεία επισκέφθηκαν την κα Μαργαρίτη στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ή επισκέφθηκε η κα Μαργαρίτη κάποια από τα συνεργαζόμενα σχολεία όπου μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

Σύντομη εισήγηση θα γίνει κατά την ημερίδα από την Κα Μαργαρίτη ενώ ο μαθητές θα έχουν τον κύριο ρόλο
Οι πολίτες της Ηλείας μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα την Ημερίδα, ενώ θα διανεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο» η οποία αφορά μια Διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος και δη του εγκεφάλου και συντονίζεται από την Internατional Brain Research Organization, την European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies και για την Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.