Σούπερ μάρκετ: Εξετάζεται η είσοδος με rapid test για ανεμβολίαστους – «Κληρώνει» για νέα μέτρα την Τετάρτη

 

 

 

 

Περίοπτη θέση στο τραπέζι των αποφάσεων φαίνεται πως έχει πλέον το ενδεχόμενη λήψης νέων μέτρων που θα προβλέπουν την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test.

Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, παραθέτοντας ωστόσο και δύο προβλήματα που αυτό θα δημιουργούσε:

“Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά έχει προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόσθεσε.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Είναι πολύ σκληρά.

Το δεύτερο είναι ότι έχει προβλήματα πρακτικά, δηλαδή πόσο μεγάλες θα είναι οι ουρές που θα δημιουργούνται στα σούπερ μάρκετ σε ώρες αιχμής”.

Πριν από μερικές ημέρες πάντως, ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό είχε δεχτεί ερώτηση σχετικά με το εν λόγω μέτρο, απαντώντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. “Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας”.

 

Νέα μέτρα

Συνεχείς είναι οι διεργασίες σε κυβέρνηση και ειδικούς προκειμένου να καταλήξουν αν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού με την κρίσιμη ημέρα, να είναι η ερχόμενη Τετάρτη καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την κατάσταση του ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς θα διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο διάστημα με την κυβέρνηση να επιμένει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία, ενώ το βάρος πέφτει στη στήριξη των νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με 6.800 και 7000 περιστατικά,  φέτος είναι λιγότερες οι νοσηλείες από ό,τι πέρυσι που είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα – όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη – παραμένει επιβαρυμένη και το ΕΣΥ δέχεται αυξημένη πίεση καθώς ο επιδημιολογικός χάρτης δείχνει ότι 24 από τις 75 περιφερειακές ενότητες είναι στο βαθύ κόκκινο.

πηγή:https://tempo24.news/