Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης;

Η πρώτη του αντίδραση στο δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε η φήμη ότι γνωστός επιχειρηματίας έχει δεχθεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Τελικά σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αυτός ο επιχειρηματίας είναι ο Πέτρος Κόκκαλης. Να θυμίσουμε ότι ο 48χρονος πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και γιος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εκλεγμένος με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Γαλανού στον «Φιλελεύθερο», η σχετική πρόταση προς τον κ. Κόκκαλη ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου. Κομιστής ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και σύμβουλός του επί των Οικονομικών. Οι δύο άνδρες, Γ. Τσίπρας και Π. Κόκκαλης, «έχουν συμπέσει σε επιχειρηματικές και άλλες αποστολές στο εξωτερικό, από το Μπαχρέιν, την Ταϊλάνδη, έως και άλλους εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους» γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο της εφημερίδας.

Οι σχέσεις του Π. Κόκκαλη με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού περιγράφονται ως εξαιρετικές. «Είναι άλλωστε γνωστή η σχέση που διατηρεί η οικογένεια Κόκκαλη με το στενό περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σχέση η οποία εδραιώθηκε πολλαπλώς με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2015, ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα διάλεγαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους τον χώρο της Οργάνωσης Γη (στο Πάρκο Τρίτση), όπου εδρεύει η πρωτοποριακή ΜΚΟ του Πέτρου Κόκκαλη. Το πολύωρο πηγδαδάκι του πρωθυπουργού με τον Πέτρο Κόκκαλη, παρουσία των Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά, δεν είχε μείνει ασχολίαστο» γράφει στο ρεπορτάζ της η Κατερίνα Γαλανού, η οποία υπενθυμίζει και το γεγονός ότι παραμονές του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 υπουργική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία με τα στελέχη της επιχείρησης και είχαν μιλήσει στους εργαζομένους εξηγώντας γιατί πρέπει να στηρίξουν το «Όχι».

Πώς αντέδρασε ο Πέτρος Κόκκαλης στο δημοσίευμα

Ο επιχειρηματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν αυτή τη στιγμή και προφανώς ενημερώθηκε για το δημοσίευμα. Η αντίδρασή του ήταν η παρακάτω ανάρτηση, στην οποία γράφει επί της ουσίας (στα αγγλικά) ότι το κόστος να διασταυρωθεί μια πληροφορία είναι μόλις 0,05 σεντς, όσο κάνει ένα τηλεφώνημα.

πηγή:athensvoice.gr