Στους διαιτητές φορτώνει την ευθύνη του αποκλεισμού ο Βασιλακόπουλος!

 

 

 

Η ΕΟK, θεωρώντας προφανώς ως υπεύθυνους για τον αποκλεισμό-αποτυχία της εθνικής μας ομάδας τους διαιτητές του αγώνα, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην FIBA για την διαιτησία που είχε η Εθνική μας στο παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία και ζητάει την διαγραφή των τριών διαιτητών!!!

Παράλληλα, η ΕΟΚ ζητάει να εξεταστεί το βίντεο της αναμέτρησης, με ανακοίνωση των συμπερασμάτων της FIBA, καθώς όπως τονίζεται πρόκειται για «πρωτοφανή αλλοίωση αποτελέσματος στα χρονικά του ευρωπαϊκού ή του παγκοσμίου μπάσκετ». Η ελληνική ομάδα δεν είναι η πρώτη που έχει σοβαρά παράπονα από το επίπεδο των διαιτητών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού και η Λιθουανία έχει κάνει ήδη τα δικά της.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στη FIBA.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά του αγώνα Τσεχία – Ελλάδα.

Ζητάμε την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία. Ζητάμε επίσης λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα παρουσία εκπροσώπου μας και την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.

Τέτοια ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς απόδοση δικαίου και την άμεση παρέμβασή σας».