«Σύσκεψη της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον “Όμιλο Φίλων Σταφίδας”

0
222

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9-3-2018 στη Βουλή των Ελλήνων μεταξύ της βουλευτού και μελών της προσωρινής Διοίκησης του «Ομίλου Φίλων Σταφίδας». Στην συνάντηση παραυρέθηκαν οι κ.κ Ηλίας Ανδριόπουλος, Ανδρέας Βαρώτσος και Γιώργος Πεντάρης και ήταν συνέχεια ανάλογης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα στην Ηλεία.
Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για δράσεις που μπορούν ν’ αναπτυχθούν ώστε να ενισχυθεί η παρουσία και ο ιστορικός και πολιτιστικός ρόλος της σταφιδοκαλλιέργειας με παράλληλη ανάδειξη των θρεπτικών συστατικών της που την καθιστούν σημαντικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής.
Κομβικό σημείο της συζήτησης ήταν η υπουργική απόφαση της ένταξης της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Αναφέρθηκαν τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν από όλους τους συλλογικούς φορείς και ιδιώτες προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στον διεθνή κατάλογο της UNESCO.