Τα «χρυσά» κορίτσια της μουσικής

 

 

Η διάσημη τραγουδίστρια, Katy Perry, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού, Forbes με τις πιο καλοπληρωμένες τραγουδίστριες στον κόσμο, καθώς κατάφερε να έχει κέρδη 83 εκατομμυρίων δολαρίων το 12μηνο από την 1η Ιουνίου του 2017 έως την 1η Ιουνίου του 2018. Τα έσοδά της προήλθαν κυρίως από την αμοιβή της στο American Idol, αλλά και τις πωλήσεις εισιτηρίων της παγκόσμιας τουρνέ της, με τίτλο «Witness: The Tour». Σύμφωνα πάντα με το Forbes, η Katy Perry, βγάζει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια από κάθε συναυλία.

Στη δεύτερη θέση του Forbes βρίσκεται η άσπονδη φίλη της Katy Perry, η Taylor Swift, η οποία για το ίδιο χρονικό διάστημα αποκόμισε κέρδη 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Taylor Swift
Taylor Swift / Φωτό: AP Images

Η Taylor Swift πιθανότατα έχασε την πρώτη θέση, επειδή πρόγραμμα των συναυλιών της παγκόσμιας τουρνέ της, με τίτλο «Reputation», δεν περιείχε αρκετές συναυλίες το εν λόγω 12μηνο. Το τελευταίο της single, Wildest Dreams, ανέβηκε στην κορυφή των τσαρτς και, όπως, όλα δείχνουν θα κατακτήσει την πρώτη θέση την επόμενη χρονιά.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Beyonce με κέρδη 60 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη και στο νέο της άλμπουμ, στο οποίο συνεργάστηκε με το σύζυγό της, Jay-Z.

Beyonce
Beyonce / Φωτό: AP Images

Από την περυσινή τουρνέ τους το ζευγάρι αποκόμισε έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για συναυλίες σε 19 πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Στον φουσκωμένο λογαριασμό συνέβαλαν και οι συμφωνίες με την Pepsi και τη L’Oréal.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Pink με κέρδη 52 εκατομμυρίων δολαρίων και την πεντάδα συμπληρώνει η Lady Gaga, η οποία πρωταγωνίστησε με τον Bradley Cooper στην ταινία «A Star Is Born». Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 50 εκατομμύρια δολάρια και το βέβαιο είναι ότι παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Πέραν της ταινίας, η Lady Gaga αποκόμισε μεγάλα κέρδη από τις συμφωνίες της με τη Versace και τη MAC, αλλά και από τις πωλήσεις του αρώματός της, Fame.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Jennifer Lopez με 47 εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι έκανε μόνο πέντε συναυλίες την περίοδο που λαμβάνει υπ’όψιν  του το Forbes. Στα κέρδη της συνέβαλε και η παχυλή αμοιβή της από το American Idol, αλλά και ο ρόλος της στην ταινίας, «The Boy Next Door».

Rihanna
Rihanna / Φωτό: Shutterstock

Ακολουθούν η Rihanna με 37,5 εκατομμύρια δολάρια, η Γερμανίδα ποπ σταρ, Helene Fischer, με 32 εκατομμύρια δολάρια, η Celine Dion με 31 εκατομμύρια δολάρια και η Britney Spears, με 30 εκατομμύρια δολάρια. Η ποπ σταρ έβγαλε επιτυχημένα τραγούδια, όπως το «Pretty Girls», αλλά τα κέρδη προήλθαν επίσης από τη σειρά εσωρούχων της, που πωλείται σε ολόκληρο τον κόσμο.