Θέατρο με θέα στο Κατάκολο

0
240
Παρουσιάστηκε η μελέτη.
Παρουσίασαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου τη μελέτη για τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στο Κατάκολο, ο δήμαρχος Πύργου , ο Ηλείος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου , ο αντιπροέδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Πύργου   και ο διευθυντής Προγραμματισμού.
Κατά την παρουσίαση της μελέτης θέση για το θέατρο επιλέχθηκε ύστερα από μελέτη η θέση της υδατοδεξαμενής έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Δασαρχείο. Μια θέση με ιδιαίτερη θέα όπου το θέατρο θα δένει με το φυσικό περιβάλλον και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Ο σχεδιασμός βασίζεται στα πρότυπα των αρχαίων θεάτρων και η χωρητικότητα 1400 θεατών.
΄Οπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου   η ιδέα του θεάτρου ανήκει στον Ηλία Ανδριόπουλο και ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί χωρίς κάποια χρηματοδότηση, αλλά με χρήματα του Δήμου Πύργου.

Ο  Ηλείος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος  ανέφερε ότι πάντα είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να ανέβει ο πολιτισμός στο Νομό λίγο ψηλότερα.