Θέλουμε μια Ελλάδα που να Δημιουργεί

0
211

Τρία χρόνια, τώρα, η χώρα πάει πίσω. Στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, στα εθνικά θέματα. Η εικόνα που δείχνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι λειτουργεί με έναν και μόνο σκοπό: την με κάθε τρόπο παραμονή της στην εξουσία. Διορισμοί, ρουσφέτια, ουσιαστικά κατάργηση της αξιολόγησης και στην παιδεία, κομματική πελατεία, εξυπηρετήσεις συμφερόντων, όλα επιστρατεύονται για να αποφύγει την οριστική συντριβή.
Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την Πολιτική αλλαγή. Η Νέα Δημοκρατία είναι πόλος σταθερότητας και αναφοράς για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός, διεθνής, επενδυτικός προορισμός. Μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις. Η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής πρέπει να περιλαμβάνει πολιτικές για την αποκατάσταση της ρευστότητας και διευκόλυνση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Πρέπει να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας. Η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να έχει ως βασικό συστατικό την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η μείωση της ανεργίας θα έλθει, μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις. Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ, το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών ως προς το ΑΕΠ πρέπει εντός μίας πενταετίας να ξεπεράσει το 40% από το 30% που είναι σήμερα, ενώ ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 4% από το 2018 και μετά, και στόχος για δημιουργία 120,000 θέσεων εργασίας το χρόνο, είναι ο μόνος τρόπος εξόδου από την κρίση.
Όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει. Γιατί στην Νέα Δημοκρατία θέλουμε μια Ελλάδα που να Δημιουργεί. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για να χτίσουμε μια νέα, δυνατή και υπερήφανη Ελλάδα. Την Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει.

Χρήστος Γαβράς
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας