Αυτό το εγκαταλελειμμένο ποδήλατο σε ένα δέντρο έχει γίνει ακόμα και παιδικό βιβλίο (εικόνα)

0
173

Ποια είναι όμως η πραγματική του ιστορία;

Ένα παιδικό ποδήλατο για χρόνια ενσωματωμένο σε ένα δέντρο είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο στο Vashon Island λίγο έξω από το Σιατλ.

Μέσα στα χρόνια αποτέλεσε πηγή φαντασίας, λαογραφίας και άφθονων ιστοριών που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του ιδιοκτήτη του και του τρόπου που βρέθηκε εκεί. Η πιο διάσημη από αυτές αναφέρει ότι ένα παιδί άφησε εκεί επίτηδες το ποδήλατο πριν πολεμήσει στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φαίνεται ωστόσο ότι αυτή η ιστορία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vitage everyday πρόκειται για ένα ποδήλατο που βρίσκεται στο δάσος από τη δεκαετία του ’50. Αφθονα παραμύθια προσπαθούν να ερμηνεύσουν την παρουσία του, ενώ ένας συγγραφέας έχει γράψει ακόμα και παιδικό βιβλίο για το υπέροχο αυτό “μυστήριο”.

Οι περισσότερες εκδοχές όμως συμφωνούν ότι το ποδήλατο ανήκε κάποτε στον Don Puz ο οποίος το εγκατέλειψε εκεί, το ξέχασε στη συνέχεια και δεν γύρισε ποτέ να το ψάξει παρά μόνο όταν η ιστορία έγινε ευρέως γνωστή. Το παιδί είχε πάρει το ποδήλατο ως δώρο μετά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι της οικογένειας του, αλλά ποτέ δεν το αγάπησε.

Στην πραγματικότητα, είχε σκληρά ελαστικά και μικροσκοπικό τιμόνι, με αποτέλεσμα να αισθάνεται πολύ μεγάλος για να το οδηγήσει. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δάσος με τους φίλους του, βρήκε ευκαιρία να αφήσει πίσω του το ποδήλατο και να επιστρέψει στο σπίτι με τα πόδια. “Προφανώς δεν είχε μεγάλο ενθουσιασμό για αυτό”, είχε επισημάνει η μητέρα του.

Οταν πολλά χρόνια μετά, το ποδήλατο άρχισε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του Τύπου και να αποτελεί πρώτη ύλη για διάφορες ιστορίες, το παιδί πήγε να το επισκεφθεί ξανά. “Το αναγνώρισα αμέσως. Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί άλλο ποδήλατο σαν αυτό”, ανέφερε. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι το είχε αφήσει κάποτε αλυσοδεμένο σε ένα δέντρο.

Το ποδήλατο παρουσιάζει αλλαγές στον τρόπο που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες μέσα στα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως έχει δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση αρκετές φορές.