Το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης

0
208

Μπακογιάννη και Τζαβάρας έθεσαν το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη Τουρκία έθεσαν η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. και βουλευτής Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχει στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας, με την ιδιότητά τους ως μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έθεσαν υπόψη των συναδέλφων τους βουλευτών που εκπροσωπούν 47 κράτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο το ζήτημα της παράνομης κράτησης από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία πλέον πλησιάζει τους δύο μήνες χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, καθώς επίσης και τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει και λάβει άσυλο στη χώρα μας.

Με δεδομένο ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερασπίζεται τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και ειδικά το άσυλο για ανθρωπιστικούς και πολιτικούς λόγους, οι δύο Έλληνες βουλευτές ζήτησαν και έλαβαν την ομόφωνη υποστήριξη της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την υιοθέτηση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης σχεδίου γραπτής διακήρυξης, σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την οποία ετοίμασαν οι έλληνες βουλευτές-μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΣτΕ από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι.

Με την διακήρυξη ζητείται η γρήγορη ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών και η άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με απόλυτο σεβασμό των νομικών προβλέψεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγγυήσεων που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.