Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Του Λάμπη Αριστειδόπουλου Για Τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Της Π.Δ.Ε.

0
217

Η δημιουργία εγκαταστάσεων για αποθήκευση φυσικού αερίου με σταθμό μεταφόρτωσης για την μεταφορά του σε οργανισμούς- επιχειρήσεις , με ταυτόχρονη κατασκευή (σε Α’ φάση) δικτύου 30 km στην πόλη του Πύργου με περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης σε όλο το Νομό, είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΔΕΠΑ και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. 

Δράσεις που θα συμβάλλουν πρωτίστως στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και παράλληλα στην μείωση του κόστους ενέργειας των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Μία καλή συνοδευτική πρόταση στο σχεδιασμό θα ήταν το αίτημα επιδότησης υγραερίου (LNG), έως ότου ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση και τροφοδοσία φυσικού αερίου, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. 

Η χώρα μας ταλανίζεται εννέα ολόκληρα χρόνια από την οικονομική κρίση, έχει όμως και ακριβή ενέργεια που εξοντώνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το φυσικό αέριο, σε συνδυασμό με τις Α.Π.Ε., δίνει απαντήσεις, λύσεις, προοπτική και οικονομικές ανάσες.