Τρίπολη: Ένταση και χημικά έξω από τον χώρο που μίλησε ο Τσίπρας

0
234

Περίπου 150 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές – ΛΑΕ: Πρωτοφανής έκφραση αυταρχισμού

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιηθήκαν απόψε στην Τρίπολη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού και την ομιλία του στο 10ο περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου.

Στις συγκεντρώσεις, συμμετείχαν, το εργατικό κέντρο, εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, συνδικάτα σωματεία, αγρότες κ.α, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Κάποια στιγμή, ομάδες διαδηλωτών επεχείρησαν να πλησιάσουν το «Αποστολοπούλειο» πνευματικό κέντρο, όπου διεξαγόταν το συνέδριο, αλλά εμποδίστηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έγινε και χρήση χημικών.
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα έκανε λόγο για πρωτοφανή έκφραση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Συγκεκριμένα η ΛΑΕ καταγγέλλει «την βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της εφαρμόζει κάθε μέσον αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τη ζωή» και επισημαίνει: «Η βία όμως και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού».

Πηγή: protothema.gr