Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ζουν χωριστά

 

 

Μετά από 71 χρόνια γάμου της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιπ, έρχεται το GLOBE να αναφέρει ότι ο γάμος του ζευγαριού δεν είναι αυτό που φαίνεται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού Μέσου το βασιλικό ζευγάρι κρατάει “ζωντανό” τον γάμο του, με τον 97χρονο Δούκα του Εδιμβούργου να περνάει τις μέρες του στην εξοχή, καθώς η Αυτού Μεγαλειότητα εκτελεί τα βασιλικά της καθήκοντα στο Ανάκτορο του Κένσινγκτον – “καλύτερα να ζουν μακριά” λένε πηγές από τον κύκλο τους.

Σύμφωνα με το βιβλίο του socialite και γνώστη της υψηλής κοινωνίας Κένεθ Ρόουζ, ο οποίος πέθανε στα 84 το 2014, ο Φίλιππος έχει αποκαλέσει τη βασίλισσα «ηλίθια» μπροστά σε μια ομάδα αξιωματούχων το 1961. Σύμφωνα με τον Ρόουζ, ο Sir Όστιν Στρατ, τότε αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, ισχυρίστηκε ότι μαζί με άλλους υψηλόβαθμους ταξίδευαν στα νησιά Chanel με το βασιλικό γιοτ και το ταξίδι έπρεπε να διακοπεί λόγω κακοκαιρίας. Όταν η Ελίζαμπεθ δεν μπορούσε να κατανοήσει τον λόγο αυτής της αλλαγής, ο Φίλιππος είπε: “Δεν έχετε καταλάβει ότι πρέπει να έχεις ευφυία για να καταλάβεις;”.   Ο Στρούτ δήλωσε ότι δεν του άρεσε ο «πομπώδης πρίγκιπας», μέχρι το σημείο που είπε σύμφωνα με το βιβλίο , ότι «αυτός θα κάνει τη μοναρχία ερείπια».

Ωστόσο, πηγή του παλατιού σημειώνει ότι η Βασίλισσα “δίνει ό, τι καλύτερο μπορεί”, ενώ συχνά αναφέρεται στον σύζυγό της ως “ενοχλητικό”. Πηγές λένε στο αμερικάνικο περιοδικό GLOBE ότι ο τρόπος του μπορεί να οφείλεται  τσο  γεγονός ότι έπρεπε να αποδεχθεί το ότι πρέπει να κάνει πολλές υποχωρήσεις κοινωνικά και δημόσια, ακόμα και να περπατήσει πίσω της, κάτι που αισθάνεται ότι είναι «πρόκληση για τον ανδρισμό του».

Σε μια σπάνια στιγμή κατά τη διάρκεια μίας πρόποσης στη σύζυγό του σε ένα μεσημεριανό γεύμα για την χρυσή επέτειο του γάμου τους το 1997, ο Φίλιππος παραδέχτηκε τα λάθη του λέγοντας ότι “η ανοχή είναι το βασικό συστατικό σε κάθε ευτυχισμένο γάμο … Μπορείτε να πάρετε παράδειγμα από μένα. Η βασίλισσα έχει στον χαρακτήρα της την ανοχή σε αφθονία.

πηγή:http://www.thetoc.gr