Βίντεο: Τραγωδία στην Κίνα – Η στιγμή που 17 κωπηλάτες χάνουν τη ζωή τους σε προπόνηση

0
123

Η στιγμή που οι κωπηλατικές βάρκες ανατρέπονται, παρασύροντας 17 αθλητές στον θάνατο, έχει καταγραφεί σε βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του τραγικού θανάτου 17 κωπηλατών στην Κίνα όταν κωπηλατικές βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ ανετράπησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Στις σκηνές που καταγράφηκαν σε κάμερα φαίνεται μία από τις μακρόστενες βάρκες γεμάτη με κωπηλάτες να κατευθύνεται κοντά στο σημείο ενός ποταμού, κοντά στην πόλη Γκουιλίν, όπου το ρεύμα ήταν δυνατό και να ανατρέπεται. Ακόμα μία βάρκα του ίδιου τύπου φαίνεται να φτάνει στο σημείο, επίσης γεμάτη κωπηλάτες και επίσης αναποδογυρίζει, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο 57 άτομα τουλάχιστον έπεσαν στο νερό και περίπου 200 διασώστες έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Οι προσπάθειες διάσωσης διήρκεσαν μέχρι αργά τη νύχτα.

Το δυστύχημα συνέβη στο σημείο όπου οι δύο ροές του ποταμού συγκλίνουν δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό ρεύμα, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV. Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι που έπεσαν μέσα στο ποτάμι δεν φορούσαν σωσίβια.

πηγή:news247.gr