“Βόμβα” από το CAS: Επιστρέφονται οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ

epa07998578 The logo of (CAS) is pictured as Chinese swimming star Sun Yang (unseen), arrives for the Court of Arbitration for Sport, (CAS) public hearing in Montreux, Switzerland, 15 November 2019. One of China's biggest Olympic stars and three-time gold medalist swimmer Sun Yang is facing a World Anti-Doping Agency appeal in Switzerland that seeks to ban him for up eight years for allegedly refusing to give samples voluntarily. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

 

 

 

 

Το CAS αποφάσισε την επιστροφή 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ και παρέπεμψε την υπόθεση ξανά στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δικάσει την ουσία χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία πρώτη δικαίωση του ΠΑΟΚ, ο οποίος και θα κληθεί και πάλι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί αρχικά με υποβιβασμό από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, με την ποινή να μετατρέπεται σε αφαίρεση 7 βαθμών, μετά από παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της UEFA όμως δίνει προς το παρόν πίσω τους 7 βαθμούς στον “Δικέφαλο του Βορρά”, ο οποίος θα έχει νέα δικαστική “μάχη” μπροστά του.

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός έχει επίσης προσφύγει στο CAS για να ισχύσει η τιμωρία του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που αποδειχθεί η πολυϊδιοκτησία.