Ξεκίνησε χθες το Διεπιστημονικό Συνέδριο Σύγχρονης Βιοηθικής στον Πύργο

0
290

Ξεκίνησε χθες το Πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο Σύγχρονης Βιοηθικής στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας.

Στην χθεσινή εναρκτήρια συνεδρίαση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανός και Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, οι Βουλευτές κ. Τζαβάρας και Κουτσούκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, ο Περιφερειακός Δντης Εκπαίδευσης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές εκπαιδευτικών μονάδων κλπ.

Προλόγισαν οι οργανωτές του συνεδρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός  ευχήθηκε το συνέδριο να συμβάλει στην αναζήτησή της Αλήθειας.  Με τη σειρά του ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των επιστημών τις τελευταίες δεκαετίες και τα ζητήματα ηθικής .

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης  ανέφερε ότι το υπουργείο παιδείας  βλέποντας το υψηλό επίπεδο των εισηγητών και του συνεδρίου έδωσε την αιγίδα του στο συνέδριο και επιβεβαίωσε την ανάγκη ανάπτυξης προβληματισμού στα ζητήματα αυτά.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις με πρώτο εισηγητή τον Ομότιμο Καθηγητή Γενετικής, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην  Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Σταμάτη Αλαχιώτη με θέμα Νεοτεχνολογικός πολιτισμός υπό τη θέαση του Βιοηθικού Πλαισίου: Προς ένα θαυμάσιο ή ζοφερό μέλλον;

Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου για την “Βιοηθική και Βιοθεολογία” και του Διδάκτωρ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Πεπέ Ευάγγελου με θέμα “Βιοηθική εκπαίδευση στο σχολείο”.

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα και αύριο και είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό.