ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ – ΚΑΤΑΚΟΛΟ – Η πρόταση Τ. Αντωνακόπουλου

0
248

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου,όπου μίλησαν κορυφαία στελέχη της αναδόχου εταιρείας που ερευνά το μέγεθος και την αποδοτικότητα του κοιτάσματος υδρογοναθράκων στο Κατάκολο,ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων πρότεινε:
Η όλη δραστηριότητα της άντλησης και μεταφοράς πετρελαίου,δεν πρέπει στο ελάχιστο να επηρεάσει τον Τουρισμό της οικονομίας της περιοχής ,την αλιεία και το υπάρχον οικοσύστημα.

Ο προσφερόμενος πόρος 5% στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να αποδίδεται στον Δήμο Πύργου.
Ήδη στα Γιάννενα ,ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου,προανήγγειλλε μια τέτοια εξέλιξη.Ο Κος Αντωνακόπουλος,πρότεινε όλοι οι Βουλευτές της Ηλείας να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατέυθυνση.
Πρέπει να διασφαλιστεί,η λειτουργία της συγκεκριμένης επένδυσης – η μεγαλύτερη που έχει γίνει στον Νομό μετά το αρδευτικό έργο -να είναι οδωτική προς την τοπική επιχειρηματικότητα.

Επιβάλλονται μνημόνια συνεργασίας με το ΕΒΕ, για μεγάλες μονάδες της περιοχής όπως και για θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.
Επίσης πρέπει να υπάρχει πρόνοια για την ενεργειακή στήριξη σχολείων και άλλων δημόσιων κτιρίων.
Αναμένεται θετικός ο ρόλος της αναδόχου εταιρείας προς τη κατεύθυνση σύνδεσης εκπαίδευσης παραγωγής ,μέσω ίδρυσης τμημάτων ΑΕΙ -ΤΕΙ στο γνωστικό πεδίο της Γεωλογίας -Πετροχημικών- Οικονομικών.

Οικονομική συνδρομή της αναδόχου εταιρείας στην προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού πλεονεκτήματος της ευρύτερης περιοχής.

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Καρδιολόγος