Ένα υπέροχο “άγγιγμα ψυχής” από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για τους πυρόπληκτους του δήμου Πύργου

 

 

 

 

Μια βραδιά που θα τη θυμούνται πολλοί και για καιρό…Μια βραδιά αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς με τα τραγούδια του Μιχάλη Χατζηγιάννη να “πλημμυρίζουν” το Πάρκο Ξυστρή. Μια υπέροχη συναυλία ανθρωπιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου (11/9).
Πλήθος κόσμου, με πρωταγωνιστές τα νέα παιδιά της πόλης, έδωσε το παρών σε μια εκδήλωση που κυριάρχησε το κέφι, η χαρά, η καλή μουσική, τραγούδια αγάπης και κυρίως η συνεισφορά προς τον συνάνθρωπο. Από τις πρώτες θέσεις, τη συναυλία παρακολούθησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την κόρη του Μαρία και την παρέα της.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Εξάλλου τα νέα παιδιά ήταν εκείνα που κατέκλυσαν το Πάρκο Ξυστρή και έδωσαν τη πιο ηχηρή και δυναμική παρουσία στη βραδιά. Γι’ αυτό και ο κ. Αντωνακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συλλόγους και όλους όσοι συνεργάστηκαν γι’ αυτή τη συναυλία, απευθυνόμενος στη νεολαία της πόλης είπε πως “Εσείς έχετε δώσει ζωή σ’ αυτόν εδώ το χώρο που κάποτε ήταν κλειστός και σκοτεινός. Έχοντας χρέος να διατηρήσουμε την ιστορία της πόλης ζωντανή, το Πάρκο Ξυστή παραμένει ζωντανό γεμάτο πολιτισμό, ευαισθησία, κοινωνική αλληλεγγύη…”. Σ’ αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στο τεράστιο δίκτυο εθελοντισμού που είχε στηθεί στο χώρο μετά τις φωτιές. Μια δράση για την οποία βραβεύτηκε ο Δήμος Πύργου στο πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένου σε εκδήλωση στην Αθήνα.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εσωτερικός χώρος
“Ο Πύργος έχει ζωντανούς ανθρώπους, απλά κάποιοι τους είχαν αφήσει στο σκοτάδι. Βγείτε μπροστά και συμμετέχετε σε εκδηλώσεις ,σε συλλογικότητες! Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε σας, στο δυναμικό κομμάτι της νεολαίας που είναι απόψε εδώ. Είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους. Ο σύλλογος παραπληγικών που διαθέτει το κουπόνι ενίσχυσης αποδεικνύει για άλλη μια φορά το μεγαλείο ψυχής. Τα έσοδα θα δοθούν στους πυρόπληκτους με προτεραιότητα για τροφή στα ζωάκια συντροφιάς αλλά και στις εκτροφές ζώων των κτηνοτροφικών μονάδων”.
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Πύργου,ανακοίνωσε την επόμενη εκδήλωση-τιμής στη μνήμη του κορυφαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εισπράττοντας τον ενθουσιασμό και το θερμό χειροκρότημα όλων. “Είμαστε στη σκιά ενός μεγάλου γεγονότος. Έφυγε απο κοντά μας ένας τεράστιος Έλληνας, ο Μίκης Θεοδωράκης. Από την πόλη που έζησε, και νοστάλγησε να ξαναζήσει οφείλουμε να τιμήσουμε αυτόν τον ήρωα της Τέχνης, τον ήρωα των κοινωνικών αγώνων. Στις 17/9 θα έχουμε εδώ την Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη με την Πέγκυ Ζήνα, δωρεάν για το κοινό!”.
Μαζί του στη σκηνή ήταν και ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το κοινό για την παρουσία και την ενίσχυσή του υπέρ των πυρόπληκτων.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται, πλήθος και εξωτερικοί χώροι
Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid, τόσο κατά την είσοδο, όσο την έξοδο και κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Το κυλικείο λειτούργησε με όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διαδικασίες ενώ όπως έχει επισημανθεί οι εκδηλώσεις των Δήμων, σε όλη τη χώρα συνεχίζονται κανονικά με υποδειγματικό τρόπο. Όπως συνεχίζεται και η ζωή! Εξάλλου ο φόβος, και ο αφορισμός δεν βοηθά, αλλά μόνο η υπεύθυνη συμπεριφορά, την οποία όλοι τήρησαν στη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Μιχάλης Χατζηγιάννης “Περάσαμε υπέροχα στον Πύργο Ηλείας!”
Για δύο ώρες σχεδόν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ταξίδεψε το κοινό με τα τραγούδια του, από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής» και «Πάρτι», μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω» και «Βυθός» και από τα ξεσηκωτικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή» και «Χέρια Ψηλά» μέχρι το «Όλα ή ΤΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιίποτα» και «το Καλοκαίρι μου».
Άμεσος και πολύ επικοινωνιακός με το κοινό, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Πύργου και τον δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο για την πρόσκληση σε μια βραδιά, που όπως ο ίδιος είπε “ αγάπης και καλής προαίρεσης . Η συναυλία είναι αφιερωμένη στους δυσπραγούντες συμπατριώτες μας που δοκιμάστηκαν απο τις άγριες φωτιές. Μπράβο σε όλους, και σας ευχαριστώ που τιμάται αυτή τη βραδιά με την παρουσία σας, με την προθυμία σας και στηρίζετε με αλληλεγγύη, με φιλότιμο αυτή την εκδήλωση. Είμαστε βαθιά συγκινημένοι που είμαστε εδώ γι’ αυτόν τον υπέρτατο σκοπό. Οι συναυλίες χτίζονται παρέα….” κατέληξε και κάπως έτσι προσκάλεσε και ξεσήκωσε το κοινό σε ένα δίωρο κεφιού για να δηλώσει στο τέλος “Περάσαμε υπέροχα στον Πύργο Ηλείας! Σας ευχαριστούμε για την θερμή σας υποδοχή!”
Μαζί του ήταν και η γνωστή τραγουδίστρια Κατερίνα Νάκα που πλαισίωσε με τη δική της ιδιαίτερη χροιά τη συναυλία, ενώ τη συναυλία “άνοιξαν” νωρίτερα οι “δικοί μας” Banda Morena.
Οι διοργανωτές
Η συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠ, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, τον Σύλλογο Εστίασης Πύργου «Διόνυσος» και το Γραφείο Εθελοντισμού και τη συμβολή της άμισθης συμβούλου του Δήμου Πύργου σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Φλώρας Παπαγιαννάκη. Την εκδήλωση στήριξαν πλήθος φορέων και συλλόγων μεταξύ των οποίων η ΔΕΠ. Α.Ε. ΟΤΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αναγέννηση Πύργου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Φάρος».
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, στέκεται και συναυλία
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται