Ένα υπέροχο μωσαϊκό από πλαστικά καπάκια για αλληλεγγύη στους συνανθρώπους με αναπηρία στο πάρκο ΣΠΚ (Photos)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και τους Προσκόπους του Πύργου η παρουσίαση του Αμαξιδίου που αγοράστηκε από τη συλλογή των πλαστικών καπακιών, χάρη στη συμβολή όλου του κόσμου του Πύργου και των γύρω χωριών.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου, μαζί με Λυκόπουλα της 2ης Αγέλης Λυκοπούλων Πάτρας που φιλοξενούνται αυτό το διήμερο στο Πάρκο ΣΠΚ, δημιούργησαν με χιλιάδες πλαστικά καπάκια ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό με ένα αναπηρικό αμαξίδιο και το σήμα των Προσκόπων.
Ο Γραμματέας του Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην συλλογή των καπακιών ανέφερε ότι «χάρη στην προσπάθεια αυτή είμαστε κι εμείς σήμερα σε θέση να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο με αναπηρία που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει μόνος του το αμαξίδιο. Επίσης θέλω να πω ακόμα ένα τεράστιο ευχαριστώ από το Σωματείο μας στους Προσκόπους του Πύργου, που συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθειά μας αυτή»
Αμέσως μετά, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου κ. Παναγιώτης Καρακίτσος δήλωσε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας για τη συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια. Επίσης ένα ευχαριστώ αξίζει σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και τους απλούς πολίτες που συγκεντρώνουν καπάκια και μας τα παραδίδουν ώστε να είμαστε σε θέση σήμερα να παρουσιάσουμε το καρότσι που αποκτήθηκε, και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και στο μέλλον.»