Υπό διάλυση η Χρυσή Αυγή: Λουκέτο στα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων

 

 

 

Στην «έξωσή» της από τα κεντρικά της γραφεία στη λεωφόρο Μεσογείων οδήγησε η εκλογική κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

Τα εναπομείναντα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, ύστερα από τον κατήφορο στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τις τελευταίες ημέρες πήραν εντολές και ξεκίνησαν να αδειάζουν το αρχηγείο της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρει το jailgoldendawn -το οποίο παρακολουθεί «στενά» τις δίκες της Χρυσής Αυγής- ύστερα από την εκλογική ήττα και τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, η Χρυσή Αυγή περιήλθε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Κλειστό πλέον το κατάστημα της Χρυσής Αυγής στο κτίριο της Μεσογείων

Κλειστό πλέον το κατάστημα της Χρυσής Αυγής στο κτίριο της Μεσογείων / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αδειάσματος των γραφείων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Κλειστό πλέον το κατάστημα της Χρυσής Αυγής στο κτίριο της Μεσογείων
Στιγμιότυπο από την… εκκένωση του κτιρίου της Χρυσής Αυγής / Φωτογραφία: «ΕΦ.ΣΥΝ»

Αρον – άρον άδειασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

Στην «έξωση», ωστόσο, φέρεται ότι διαδραμάτισε ρόλο και η ανεξαρτητοποίηση από τη Χρυσή Αυγή του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι μπήκαν λουκέτα και σε άλλα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης, μεταξύ αυτών στον Πειραιά, αλλά και στα Τρίκαλα.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) αναφέρει ότι πρόκειται για «νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. […] Χαιρόμαστε για το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων των ναζί της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Είναι μια νίκη των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησαν σε πλήρη απομόνωση την Χρυσή Αυγή με τις διαρκείς και επίμονες κινητοποιήσεις. Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής έκλεισε πλήρως την νόμιμη κάνουλα χρηματοδότησης των γραφείων-ορμητηρίων της ναζιστικής συμμορίας και έτσι ο φύρερ Μιχαλολιάκος παρέδωσε το κτίριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εικόνα διάλυσης στο πάλαι ποτέ αρχηγείο της Χρυσής Αυγής
Εικόνα διάλυσης στο πάλαι ποτέ αρχηγείο της Χρυσής Αυγής / Φωτογραφία: «ΕΦ.ΣΥΝ»

Πηγή: iefimerida.gr