Ύποπτο επεισόδιο με τουρκικό εμπορικό πλοίο και ελληνική κανονιοφόρο ανοιχτά της Λέσβου

0
239

Συναγερμός τα ξημερώματα στο Αιγαίο

Συναγερμός σήμανε στις 4:00 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Το επεισόδιο κρίνεται ύποπτο, καθώς το τουρκικό εμπορικό πλοίο φαίνεται πως δεν έπεσε τυχαία πάνω στο ελληνικό πολεμικό.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως πλησίασε την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης και με έναν ελιγμό έπεσε πάνω στο ελληνικό πλοίο. Αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν έπαθε τίποτα και το σκάφος δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά. Σε κάθε περίπτωση το επεισόδιο να αξιολογείται ως ύποπτο και σοβαρό.

Μάλιστα το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να έχει παραβιάσει διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για το εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας. Αυτό το πλοίο «προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων».