Με υψηλή συμμετοχή η ημερίδα «Learning Environments where languages flourish»

0
205

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στο φιλόξενο χώρο του Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου, Ημερίδα σχετική με το πρόγραμμα «Learning Environments where languages flourish», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV) και τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Π.Ε Αιτ/νίας Τσώλου Ολυμπία, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας. Στην Ημερίδα συμμετείχαν 40 εκπαιδευτικοί κατόπιν αιτήσεώς τους.

Κύριος εισηγητής – επιμορφωτής της Ημερίδας ήταν ο κ. Jonas Erin, Inspection generale   de l’ Education nationale (in the French Ministry of Education), ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Η εισήγησή του είχε θέμα “How to stop the drift away of practice, research and policy” και αφορούσε μια ολιστική προσέγγιση στη μάθηση καθώς και την συμπερίληψη διαφορετκών γλωσσικών ομάδων σε μια κοινωνία πολυγλωσσική και πολυπολιτισμική.

Με την έναρξη της ημερίδας παρουσιάστηκε βίντεο-εισήγηση της κ. Sarah Breslin, Executive Director of the ECML of the Council of Europe, με θέμα “Introduction to the ECML Programme”, όπου δίνονταν εξηγήσεις για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μοντέρνων Γλωσσών, του οράματος και της φιλοσοφίας του, καθώς και για το πρόγραμμα «Μαθησιακά περιβάλλοντα όπου ανθίζουν οι γλώσσες».  

Εισαγωγική εισήγηση στην ημερίδα πραγματοποίησε η κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, με θέμα “Dealing with linguistic diversity in the classroom: a challenge for teachers”, που αναφερόταν στην πολυγλωσσία και τη γλωσσική διαφορετικότητα στην τάξη, προκλήσεις για να τις αντιμετωπίσει ένας εκπαιδευτικός.

Στο πρόγραμμα της Ημερίδας, εκτός από τη βασική εισήγηση του κ. Jonas Erin, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και τα στελέχη της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ.